Kem motiv@si

Assalamualaikum...
Jumpa lagi di entry saya kali ini....

Pada cuti penggal yg pertama minggu lepas, saya telah mengikuti kem motivasi. Kem ini diadakan di sekolah saya iaitu Sekolah Rendah Islam At-tahfiz. Saya happy sangat sebab ibu membenarkan saya menyertai kem ini.

Oklah... sebenarnya saya tak ada masa sangat untuk update blog saya ini. Cuma setiap hari Sabtu dan Ahad saja ibu bagi saya mengadap komputer ni.

Jom kita sama2 ikuti pengalaman saya di kem motivasi!!!!!

Hari pertama : Jumaat (20/03/2009)

Pendaftaran bermula pada pukul 230 petang. Ibu menghantar saya. Banyak juga barang yang perlu dibawa. Salah satunya toto...hehehe.. ye lah kan.. org perempuan mestilah banyak baju kena bawa.

> Ada ceramah motivasi pada petang itu juga. Penceramah itu kama panggil Ayah Teh,Abg Long dan Abg Ngah. Sungguh berkesan dan bermakna ceramah yang diberi. Saya sampai menangis tau kawan-kawan...hehehe..

>Kami makan dulu sebelum kami semua bersiap-siap.Kemas diri.Selepas itu maghrib berjemaah.

>Pastu....waktu malam ceramah lagi.. aduhai...masuk ke dalam hati tau kawan2..nangis lagi...hai...asik nangis jerr... hehehe..

>ni waktu favourite saya...makan... tapi masa tu saya sakit perut. Ibu cakap saya ni ada gastrik.. ye ker??? emmm...entahlerr..

>malam sepatutnya tidur pukul 11... tapi saya tidur pukul 1 pagi..ye lah...saya tak biasa tidur dalam suasana bising..ada yang berbual lah..ada yang berguraulah...kalau kat rumah ni dah mimpi indah dah...hehehe...


Hari kedua: Sabtu (21/03/2009)


>Pukul 530 pagi,Bangun untuk solat subuh.

>Selepas kemas diri ada aktiviti bersenam. Dia panggil aktiviti ni "Chicken Dance". Seronok tau kawan2...ape lagi ek???haaaa main belon yang diisi air kemudian letupkan belon itu diatas kepala.habis lerrr basah baju saya...

>Bersiap-siap.makan tengahari.zohor berjemaah.ada ceramah motivasi lagi...kali ini kami berada di dalam musollah.Ceramah ni biasalah....nangis lagi.

>Ramai ibu bapa yang datang.Sebab Ada program untuk ibu bapa juga.Selepas itu,pukul 3:30 kami disuruh bersama-sama ibu bapa...mase tu kan saya tengok ibu saya tengah menangis.Kami disuruh,untuk meminta maaf...dari pada ibu bapa....Sungguh sebak hati saya mase tu...

>pukul 4:00 petang kem motivasi ini pun berakhir...Mase tu hujan turun dengan lebat sekali.Agaknya tadi ramai sangat yang menagis.hehehehe

Walau pun saya berasa amat penat dan mengantuk,saya berasa bertuah kerana dapat ikut kem ini.Banyak pengajaran yang saya dapat. InsyaAllah akan saya jadikan panduan dalam hidup saya. Saya berjanji pada ayah dan ibu untuk cuba buat yang terbaik yang saya mampu buat. Doakan saya. Walaupun tahun ini bukan tahun UPSR buat saya. Tapi saya akan buat sesuatu untuk membalas jasa mereka....InsyaAllah..

Oklah tak banyak gambar yg saya ada..ni pun ibu yang amik masa ibu datang.....layan jelah apa yang ada kat bawah ni...









Sekianlah saja...Wassalam.

No comments:

Post a Comment