award dari farhah 3

1.Siapakah teman istimewa korang

=sesipaa yang boleh dijadikan kawan

2. Apakah prinsip hidup yg korang pegang?

=tak tahulah

3. Adakah korang marah sekiranya ada org mengutuk

blog kesayangan korang??

=tak,mungkin dengan mereka mengutuk blog kita kita dapa memperbaikinyer.

4. Senarai 4 orang yg hendak korang bagi n tag awrd nie?

=fania

=fizs

=acik yus

=my followers

5. Beri sedikit komen tentang award ini :

=sedap untuk dimakan.

award dari farhah 2



@adakah anda gembira mendapat award ini?dan mengapa?


=ya,gembira sangat sangat.


@adakah anda anak sulung dalam keluarga?jika tidak nyatakan status anda

=ya.

@adakah anda rajin melawat blog farhah?

=boleh dikatakan rajinlah.


@adakah kampung anda di sebelah utara?jika tidak,nyatakan kampung anda.


=tidak.kampung saya di sebelah barat



@adakah anda suka meletak banner seseorang kedalam blog anda?

=suka jugaklah.

@apakah hobi dan cita-cita anda?

=membaca novel,melukis,mewarna.guru dan usahawati.


@adakah anda seorang yangg panas baran?

=ya kot...hahax

@apakah filem atau drama atau movie kegemaran anda?

=apa-apa je.asalkan yang best-best

@adakah anda mempunyai award untuk rakan-rakan blog anda?

=buat mase ni tak de lagi.INSYAALLAH lain hari.


@apakah kenderaan kegemaran anda?

=kereta estima dgn kereta grand livina

@apakah warna kegemaran anda?

=ungu,merah jambu,hijau,hitam,kuning.


@apakah tarikh lahir anda?

=18/05/1998

Salam Lebaran


Salam.

Saya dan keluarga ingin mengucapkan Selamat Hari Raya,Maaf Zahir & Batin untuk semua sahabat,saudara mara dan muslimin muslimat.

Saya sentiasa mendoakan agar ayah sepat sembuh dan dapat beraya bersama keluarga di kampung.

Wassalam.

award dari farhah 1


Anda rasa blog anda layak menerima award ini?Mengapa?


=layak sangat.Sebab saya follower awak.


Pada pendapat anda adakah award ini comel?Mengapa?


=comel sangat.sebab saya suka teddy bear.


Apa yang anda tidak puas hati ngan blog anda?

=tak de apa-apa yang tak puas hati..


Adakah anada peminat kucing?jika ya kucing jenis apa yang anda paling minat?


=suke.apa-apa je yang penting cantik,comel.


Nyatakan link blog anda.


=http://yasminnurzayan.blogspot.com

Beri award ini kepada 10 orang bersama dengan link dia.


=all my followers.(amik tau!)

Tag dari sahabat 1

1) Nama timangan
= yasmin

2) Anda seorang yang
= pemalu ~hihihi~

3) Lagu kesukaan
= lagu nasyid

4) Food kesukaan anda
= nasi paprid dan mee hailam

5) Sikap yang membuatkan anda stress
= difitnah

6) Benda yang mesti ada dalam bag
= barang yang perlu dibawa


7) Warna kesukaan anda
= merah jambu,ungu,kuning,hijau dan hitam

8) Kali terakhir anda menangis dan mengapa
= dah lupa arr

9) Tag 6 rakan anda
= ibu
= aznida
= farhah
= kak husna
= acik yus
= all my followers..

Tidurlah...

1.Pakar kesihatan mengatakan kita perlu tidur tujuh hingga lapan jam sehari.Bagaimanapun keperluan tidur berbeza mengikut keperluan masing-masing.

2.BERWUDUKLAH SEBELUM TIDUR

Wuduk boleh membersihkan rohani.Ia membantu menyejuk dan menyegarkan badan serta dapat membantu kita tidur dengan lebih nyenyak.

3.POSISI KETIKA TIDUR

a.Posisi ketika tidur juga memberi kesan pada kesihatan.Kedudukan tiduryang terbaik ialah dengan berbaring di sebelah kanan.

b.Tidur melentang.

c.Elakkan cara tidur atau posisi badan tidak betulsupaya tidak mendatangkan kesan negatif

4.TIDUR TENGAHARI

Nabi Muhammad juga selalu tidur sekejap pada waktu tengah hari atau disebut qailulah.Didalam kitab Misyakatul Masabih disebut,''Tidur sekejap pada waktu tengah hari atau qailulah bukanlah suatu perbuatan keji kerana Rasulullah melakukannya''.

5.BERDOA SELEPAS DAN SEBELUM TIDUR

Doa sebelum tidur:
Ertinya: ''Dengan nama Allah yang menghidupkan dan mematikan.''


Doa selepas bangun tidur:

Ertinya:''Segala puji bagi Allah yang telah menghidupkan kami,setelah Dia mematikan kami dan kepada Nya kami kan kembali.''