award



Salam...ini adalah award yang pertama saya.Sebenarnya saya suka jawab tag atau award.oklah kat bawah ini ialah soalan yang di beri oleh hafiz aiman.

  • Nyatakan 5 fakta menarik tentang si pemberi award ini

dia seorang yang baik,seorang lelaki,mempunyai blog bewarna hitam,suka melawak kot...,pandai.

  • Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri
Suka baca novel,melukis,mewarna,main internet,menjahit,melancong bersama sepupu,suka bergurau,ramai nak jadikan saya sebagai adik angkat tapi saya tolak,ada rahsia,ada ramai kawan.

  • Anda perlu memilih 10 penerima award

aznida,amira aqilah,ibu,acik yus,cik is,syahirah,cik emma, dan sesiapa yang nak buat award ni.

Tag!!!

Assalamualaikum...ini la tag pertama saya yang dibagi oleh salah seorang kenalan saya.Dah lama saya simpan tag ini.Barulah ada kesempatan untuk menjawab tag di bawah ini.

Reminder : Don't read ahead unless you fill above names first!

1.Ibu

2.Ayah

3.Arfa

4.Aznida(saudara)

5.Amzar(adik)
Question 1 : How do you meet 1?

= semasa beliau melahirkan saya.

Question 2 : On the Scale of 1 - 10,how you rate yourrelationship with no 1?

=10+++...boleh tak gitu??

Question 3 : How long have you known 4?

=Hei!dia kan saudara saya!mestilah sedari kecil..

Question 4 : How do you know number 3?

= dia ni best friend saya.Saya berkawan dengannya semenjak saya di tahun 1. So,dah 4 tahun laa..

Question 5 : Where 5?

= duduk sebumbung dengan saya lah..

Question 6 : A Fact about number 1?

= dia ibuku yang amatku cintai.Seorang yg baik.Selalu merendah diri.Ibu selalu ajar saya jangan bersikap sombong dan tinggi diri kerana manusia semua hamba Allah.I luv U ibu..

Question 7 : Who is no 4 going out with?

= dgn kuarga dia lah..

Question 8 : What does no 1 do for living?

= ibu bekerja di NatOleo.

Question 9 : Would you live with number 3?

= emm..jumpa di sekolah aje

Question 10 : What do you like about no 2?

=Itu kan ayah saya...mestilah saya suka dan sayang padanya...Ayah seorang yg simple.Saya doakan ayah cepat sembuh yer..

Question 11 : Do you miss number 5?

=Rindu??.hari-hari tengok batang hidung dia.

Question 12 : Would you make out with number 4?

=Suka chatting n tukar2 emel ngan dia

Question 13 : What's your opinion of number 2?

=Ayah seorang yg simple,baik,garang,penyanyang,kelakar dan hensem...hehehe.. ayah selalu cakap dia hensem..hehe
Question 14 : What is your fav memory with number 5?

= Tengok amzar takut sangat mandi kolam.Masa tu dia umur 3 tahun.mengiggil2 badan dia.hehehe...kelakar sungguh

Question 15 : What would you do if number 1 going out with number 2?

=Mestilah happy...sebab dapat tumpang ikut sama!

Question 16 : ever had a long conversation with number 5?

= bukan long conversation tapi long fighting..acah jer..

Question 17 : have you ever slept at number 2's house?
= Bertahun-tahun saya tidur rumah ayah saya.

Question 18 : Do you hang out with number 3 often?

= yup.tapi time sekolah jer..

Question 19 : Who do you known the longest?
= 1 & 2

Question 20 : How often do you talk to number 1?
= kerap sangattt!!

Question 21 : What about number 2?

= samalah...

Question 22 : Have you ever thought 3 more than a friend?

=Ya!sebab dia sahabat sejati saya

Question 23 : May be you want to go out for a date with number 5?

=Tak kan nak date dengan adik saya.

Question 24 : Do you dream about number 2?

= Saya impikan ayah saya sihat dan kembali ceria.

Question 25 : What did number 4 did to you that you never forget?

= dia menghadiahkan saya sepasang baju kurung pink.cantik sangat sebab itu warna kegemaran saya.

Question 26 : What have you done to number 1 that he/she never forget?

=Saya masih perlu buktikan kepada 1 dan 2 yang saya akan berjaya dalam pelajaran...InsyaAllah.

Question 27 : What is number 3's hobby?

=Hobi dia sama dengan saya,baca novel

who do you want to tag :
-Aznida(kak noni)
-Acik Yus

-Syahirah

-Cik Is

-Ibu

-Amirah Aqilah
Hehehe...boleh percaya ke mereka ni layan tag yang saya tujukan pada mereka ni.Amik jangan tak amik...Wassalam.

Pantun Teka-teki

Tidak mempunyai adat dan sopan,
Milik orang selalu di makannya
Di benci oleh setiap insan,
Kerana membawa penyakit bahaya.


Warnanya putih bentuknya panjang,
Tulang di makan isi di buang;
Sangat berguna kepada orang,
Cuba teka wahai abang


Dua puluh enam berkawan setia,
Kecil ada besar pun ada;
Tidak pandai berkata-kata,
Kalau disusun mempunyai makna


Lebat sungguh buah kuini,
Dipungut oleh puan Zabedah;
Cubalah teka haiwan ini,
Duduk tinggi berdiri rendah


Burung ini burung raksasa,
Boleh dibawa mengelilingi dunia;
Kalau terbang mengeluarkan suara,
Kalau hinggap di tanah rata

Jawapan:lalat,lilin,huruf,anjing,kapal terbang.